Trapveldje en Kinderspeeltuin straks weer als nieuw

In opdracht van de gemeente Lansingerland hebben wij een plan gemaakt voor het opknappen van een trapveld en het verbeteren van de waterhuishouding en val-ondergronden in een speeltuin.

 Op dit moment houden wij toezicht op de renovatie van het trapveld en het aanbrengen van drainage in de speeltuin aan de Gouden Uillaan in Berkel en Rodenrijs.

De leerlingen van de nabije Openbare Basisschool De Klipper maken altijd graag gebruik van deze openbare speelgelegenheden. De werkzaamheden worden bewust in deze vakantieperiode uitgevoerd, zodat de kinderen na de vakantie weer naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin.

Het trapveld wordt afgezet met bouwhekken, om het gras de kans te geven zich goed te ontwikkelen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Van der Meer uit Benthuizen. Ook zullen zij het onderhoud van het trapveld tot aan de ingebruikname op zich nemen. De ontwikkeling van het gras blijven wij natuurlijk ook monitoren.

Inmiddels is op 7 mei het trapveldje door de aannemer gespit. Het is nu even een zandvlakte, maar wacht maar af, uiteindelijk wordt het weer een groen trapveldje. We blijven foto’s van dit project erbij plaatsen, zodat het goed te volgen is.

Marianne de Gelder