B.A.S. adviseert over de buitensportaccommodaties binnen uw gemeente.

Om u te ondersteunen, kunnen wij een behoefteonderzoek uitvoeren. Ook stellen we accommodatieadviezen op en leveren wij input voor uw accommodatiebeleid. Daarbij komen de financiële aspecten aan de orde en stellen we budgetten op. Daarnaast ontwerpen wij complete sportparken, uitbreiding of upgrades van sportparken.


Accommodatieadviezen

Op een sportpark spelen drie voetbalverenigingen. De ene vereniging floreert en heeft daardoor accommodatie tekort, terwijl een andere vereniging veel minder leden heeft met een overschot aan accommodatie. Een derde vereniging zit op een uithoek van het sportpark met voldoende accommodatie. 

B.A.S.onderbouwt in overleg met de opdrachtgever de meest passende oplossing. Zo heeft u een onafhankelijk advies om mee naar de verenigingen te communiceren. 

Behoefteonderzoek

Hoeveel sportvelden hebben we nu eigenlijk nodig? En van welke kwaliteit? 

Dit zijn veelgestelde vragen waar B.A.S. in overleg met alle betrokken partijen antwoord op kan geven. Aan de hand van bestaande verenigingen, groeifactoren in de gemeente of (nieuwe) sportcomplexen, rekenen wij uw accommodaties door. Zo weet u hoeveel sportterreinen er nodig zijn en van welke kwaliteit. Wij kijken samen met u naar oplossingen en adviseren u over de vervolgstappen.

 

ontwerp

Of het nu gaat om één veld of om een compleet sportpark, een passend ontwerp is nodig.

Voor elk natuurgras of kunstgras voetbalveld, kunstgras hockey- of korfbalveld, honk- en softbalveld, tennisbanen, atletiekbaan, wielerbaan is een passende constructie nodig. Samen met de opdrachtgever en de gebruikers ontwerpen wij een accommodatie die voldoet aan alle wensen en waar leden graag komen sporten.

accommodatiebeleid

Welke sportterreinen zijn nu nodig? En in de toekomst? 

De vakkennis en de jarenlange ervaring met beheer en buitensportprojecten gebruikt B.A.S. om uw accommodatiebeleid te combineren met het dagelijks en het meerjaren beheerplan. Zo krijgt u een toekomstbestendig accommodatiebeleid voor uw buitensportaccommodaties. 

 

 

Budgettering

Plannen maken is één, maar ze moeten wel binnen het budget blijven. B.A.S. kan gelijktijdig met het uitwerken van ideeën en het ontwerpen van buitensportaccommodaties de budgettering verzorgen, zodat college en gemeenteraad weten wat mooie plannen kosten.

Worden de plannen eenmaal verder uitgewerkt, dan kunnen wij marktconforme, gedetailleerde begrotingen opstellen om de exacte kosten van een project te bepalen.

 
De mensen van B.A.S. hebben een prettige manier van samenwerken. Open, eerlijk en oprecht.
— Gemeente Westland