Lustrum klantendag B.A.S. Sport in Lansingerland

B.A.S. Begeleiding en Advies Sportterreinen begeleidt al enige jaren voor de gemeente Lansingerland het beheer van de sportparken.

De 5e jaarlijkse klantendag was daarom donderdag 4 oktober bij Boerderij Het Lansingerland. Mooie landelijke locatie, goede faciliteiten en vlakbij sportpark De Sporthoek in Bergschenhoek.

Directeur Jaap Nieuwenhuis opende de dag met een hartelijk welkom voor iedereen en zette zijn medewerkers even in de schijnwerpers.

Jaap Nieuwenhuis BAS klantendag.jpg

Serge Meeuws, projectleider van afd. BOR van de gemeente liet in vogelvlucht de 3 sportparken Het Hoge Land, Merenveld en De Sporthoek zien. Aan de hand van mooie luchtfoto's vertelde Serge kort over de laatste renovaties en de plannen voor 2019.

BAS klantendag presentatie Serge Meeuws.jpg

Zo'n 30 ambtenaren Sport en van Beheer en Onderhoud uit diverse omliggende gemeenten zijn deze middag geïnformeerd over de Greendeal Sportvelden (per 2020 geen gebruik meer van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden) en wat dan de mogelijkheden zijn om zo onkruidvrij mogelijke sportvelden te realiseren.

Daarbij vertelde Peter Prins van B.A.S. dat er niet 1 kant-en-klare oplossing is, omdat veel afhankelijk is van de conditie van de bodem, het onderhoud van de sportvelden de omgeving en... budgetten. Daar moet hoogstwaarschijnlijk iedereen al in de MJOP's mee rekening gaan houden. Chemievrij beheer is maatwerk!

Presentatie Peter Prins.jpg

Geert van Poelgeest van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) belichtte samen met Mark Graafland van B.A.S. diverse mogelijkheden om de biodiversiteit op sportparken te vergroten. Van simpelweg stukken overgras minder maaien, nestkastjes, takkenrillen in plaats van versnipperen tot aan paddenpoelen en plas-dras gebied.

De aanwezigen vonden wel dat zulke dingen in goed overleg met de gebruikers gerealiseerd moeten worden, met de onderhoudsbudgetten in het achterhoofd.

Presentatie BAS klantendag Mark Graafland en Geert van Poelgeest, KNNV.jpg

Een bezoek aan het naastgelegen sportpark werd door alle deelnemers gewaardeerd. Het compleet gerenoveerde honkbal- en softbalveld bij The Orioles werd aandachtig bekeken.

BAS klantendag bezoek honk- en softbal.jpg

Ook het nieuwe kunstgras voetbalveld veld bij BVCB kreeg alle aandacht en tot slot bezocht men de al een paar jaar geleden gerenoveerde tennisbanen bij LTC Triomf. De gemeente Lansingerland kan trots zijn op de kwaliteit van deze accommodaties!

BAS klantendag bezoek BVCB.jpg

Terug bij de boerderij splitste de groep zich in 3en voor het recreatief netwerken. Een rondleiding door de boer in de volledig geautomatiseerde koeienstal, tapas maken en een hapje en drankje (nee, niet de tapas) stonden op het programma.

BAS klantendag.jpg

Na het diner van tapas en de koffie vertrok iedereen langzaam richting huis. Dankzij ieders deelname en inbreng was het een geslaagde lustrum klantendag!

Sandra van der Lee