Sinds januari 2023 ook verplichte keuringen van hockeyvelden

Sinds een aantal jaar moeten kunstgras voetbalvelden periodiek gekeurd worden volgens het KwaliteitsZorgsysteem ofwel de KWAZO. De kosten voor deze keuringen zijn voor de eigenaar van het sportveld. In de meeste gevallen is dat de gemeente.

Voor diverse opdrachtgevers voert BAS regelmatig kwaliteitsmetingen uit om de kwaliteit van sportveldente meten. Met de uitkomsten van deze metingen kan het beheer worden gevolgd en bepaald worden wanneer een veld aan vervanging toe is.

Sinds de periodieke keuringen van kunstgras voetbalvelden worden deze metingen ook gebruikt om te bepalen of een veld nog voldoet en of deze door de keuring komt als het veld door een geaccrediteerde keuringsinstantie gekeurd gaat worden. Mocht uit de metingen blijken dat een veld niet meer voldoet, dan zijn er vaak eenvoudige maatregelen die uitgevoerd kunnen worden om een veld toch te laten voldoen.

Door deze maatregelen vóór de keuring uit te voeren, wordt voorkomen dat de eigenaar van een veld meerdere keuringen moet laten uitvoeren en hierdoor dus hogere kosten heeft.
Sinds januari 2023 geldt ook voor hockeyvelden dat deze periodiek gekeurd moeten worden volgens het KWAZO. Waar deze keuringen voorheen door de KHNB werden uitgevoerd, zijn deze keuringen nu ook de verantwoording van de eigenaar van een hockeyveld. Evenals bij de voetbalvelden geldt dat door regelmatig de sporttechnische eigenschappen te meten, kan worden voorkomen dat een veld wordt afgekeurd. Regelmatig deze metingen uitvoeren en het onderhoud monitoren en waar nodig het onderhoud aanpassen, zorgt voor een langere levensduur.

Is jouw gemeente ook eigenaar van één of meer kunstgras voetbal- of hockeyvelden, neem dan voor meer informatie contact met ons op. Wij informeren je graag over onze aanpak en wat wij kunnen betekenen.

Vorige
Vorige

CO₂-beleid 2023 en infographic 1e halfjaar

Volgende
Volgende

CO₂-Bewust certificaat